pondelok 2. apríla 2012

Malé ukážky zo sicílskeho zápisníka alebo ako nepodľahnúť panike v cudzom prostredí

1. Treba si užívať každú chvíľu mimo bratislavského časopriestoru. Nie neustále venovať svoj voľný čas predstavám, ako sa čo najskôr dopraviť na letisko a chytiť prvé lietadlo smerujúce z tejto krajiny.

2. Chytiť sa každej príležitosti hovoriť cudzím jazykom – rozumej angličtina a poľština (áno, Poliaci sú skutočne všade). Nezabúdať na staré známe – nikto učený z neba nespadol – a necítiť sa trápne po anglickej vete s troma zle vyčasovanými slovesami. Utešovať  sa vedomím, že Taliani sa angličtinu nikdy nenaučia.

3. Neprepadať panike, keď dostanete izbu s najnesympatickejšou a najviac afektovanou dievčinou na celom ostrove. V ľuďoch treba predsa hľadať to dobré. Takže, keď vás o druhej v noci zobudí zapnutím veľkého svetla v izbe  a „náhodou“ vám zhodí notebook na zem, nehľadajte súvislosti medzi jej výzorom a výzorom vašej „obľúbenej“ spolubývajúcej zo slovenskej hrudy.

4. Keď zvyčajne fajčíte slimky, v žiadnom prípade si nekupujte normálne cigarety. Ani keby to boli jediné cigarety v obchode. Hrozí vám totiž, že po zvýšenom počte pre vás nie normálnych cigariet za deň, prídete v 5. deň o hlas.

5. Keď sa všetci fotia, foťte sa s nimi. Chcete predsa aby na vás nezabudli. Usmievajte sa, certe zuby a tvárte sa šťastne. Čím viac, tým lepšie. Nezabudnite na afektovanú angličtinu a ich skvelý syr, pridajte hurónsky smiech a určite budete múzou všetkých chlapcov na fotke. Aj tých, čo tam nie sú, ale stoja opodiaľ.

6. Po dychvyrážajúcom komplimente o vašej kráse od novej fínskej kamarátky sa nečervenajte. V tme to aj tak nevidno. Pekne poďakujte a uvedomte si, že vo Fínsku by ste popri všetkých blondínkach boli s čiernymi vlasmi a čiernymi očiskami raritou či ohrozeným druhom.

7. Nakoniec všetkých tuho vystískajte. Utrite si o nich vaše spotené ruky a pot z horúčky, ktorá sa dostavila posledný deň krásneho výletu a uistite ich, že si určite napíšete. Ba čo viac. Určite sa stretnete. Raz určite. Sami totiž dobre viete, že určite si môžete dať tak maximálne za klobúk a pridať si pár nových kamošov na facebook. Tam to totiž aj končí. Bodka.

Ale inak bolo fajn. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára